18 aug - Läger

Frysboxläger på Märsgarn

Vi var 18 ungdomar och tre ledare från Frysbox som för fjärde gången fick chansen att åka på ett veckolångt läger på ön Märsgarn. Lägret anordnades av Försvarsmakten och Sjövärnskåren och veckan var full av olika aktiviteter från morgon till kväll. Veckan var tuff och krävande, men vi tog oss alla igenom den och har fått göra och se mycket som få får vara med om, bl.a. åka olika stridsbåtar, testa att täta ett läckande fartyg och bo i fält under en natt.

Besök på korvetten HMS Helsingborg, ett av Flottans mest högteknologiska och påkostade skepp.

Vi fick testa på att täta läckor under däck i ett sjunkande skepp. Skeppet låg i en 6m djup bassäng och byggts just för att Flottan ska kunna träna på situationer som dessa.

 

Ön Märsgarn!


Lite thaiboxning hann vi med på morgonfysen.


Skärgårdstur sista kvällen på Sjövärnskårens båt.