28 Jun - Nyhet

Frysbox söker dialogledare

Frysbox söker dialogledare till verksamheten i Stockholm. Både killar och tjejer.

 

Frysbox är ett socialt ungdomsprojekt som handlar om fysisk aktivitet som öppnar upp för dialog. Genom dialogen jobbar vi med självstärkande övningar och värderingsövningar, som i sin tur skapar självförtroende att ta ställning och sätta sina egna gränser. Aktiviteten öppnar upp för att tillhöra en grupp och därigenom hitta ett intresse att utbilda sig och intressera sig för kunskap som kan ta dig vidare i dina livsval.

 

Delar du Fryshusets övertygelse att uppmuntran, förtroende, ansvar och kunskap bygger självkänsla och lyfter fram människors inre kraft?  I så fall kan detta vara något för dig!

 

Dialogledare

 

I uppdraget ingår att:

  • en gång per vecka leda samtal och utveckla en grupp inom Frysbox i Stockholm
  • rekrytera tjejer/killar till gruppen samt ansvara för kontakten med dem

 

Som dialogledare är det ditt ansvar att planera varje tillfälle utifrån Frysbox utbildningsplan i samråd med tränaren i projektet. Du håller kontakt med ungdomarna och peppar dem att komma. Dialogledare har också ett socialt ansvar, vilket innebär att ta tag i eventuella problem som uppstår och följa upp detta inom ramen för vårt åtagande. Du är inte rädd för att möta ungdomar och du kan fånga upp det som kommer upp i dialogen. För att hantera situationer som kommer upp har dialogledarna kontinuerlig handledning. Det är viktigt att du kan ha hög närvaro och att du kan fullfölja ett eventuellt åtagande.

 

Erfarenhet/kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • engagemang för ungdomsfrågor
  • förstår vikten av din närvaro eftersom det är viktigt för ungdomarna
  • relevant utbildning och/eller några års relevant arbetslivserfarenhet, gärna kring grupprocesser, beteendevetenskap och socialt ungdomsarbete
  • erfarenhet av att arbeta med ungdomar och god vana att leda samtal i grupp och individuellt
  • goda kunskaper i tal och skrift på svenska och gärna något annat språk
  • god datorvana och behärskar MS Office, är positivt.

 

Personliga egenskaper

Du är engagerad och närvarande. Som person bör du vara positiv och kommunikativ samt ha lätt för att skapa kontakt med andra människor. Du behöver också vara nyfiken, handlingskraftig och ansvarsfull.

 

Villkor

Du ska kunna ansvara för en grupp minst två terminer. Du har pedagogisk utbildning och erfarenhet av att jobba med ungdomar och grupper. Eftersom vi jobbar med ungdomar så kommer vi be om registerutdrag från polisen.

Sista ansökningsdag är den 3 augusti 2016. Vi påbörjar urval och kallar till intervju löpande. Tillträde i from 24 augusti 2016.

Betalt per timma.

Skicka personligt brev och CV i till:

Verksamhetsansvarig Pernilla Johansson

Pernilla.johansson@fryshuset.se
Skriv ”Dialogledare Frysbox Stockholm” i ämnesraden.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.
För mer information om Frysbox se vår hemsida: www.frysbox.fryshuset.se